27 July 2016

KvK Startersdag

Nederland heeft best een goed ondernemersklimaat. Dat bleek wel weer afgelopen zaterdag, toen de Kamer van Koophandel op 16 locaties in het land de Startersdag organiseerde. Aankomend en beginnend ondernemers konden netwerken, specialisten spreken, presentaties bijwonen en sparren met ervaren ondernemers. Volgens de KvK zelf hebben 26.000 mensen de moeite genomen de Startersdag te bezoeken: mooi om te zien dat er zoveel ondernemersgeest is in Nederland – en dat een organisatie als de KvK dit evenement kosteloos aanbiedt (met behulp van sponsoren).

De Startersdag in Amsterdam was in de Passenger Terminal, een thuiswedstrijd dus. We waren vroeg en konden direct aanschuiven bij achtereenvolgens een belastingadviseur, jurist, verzekeringsexpert en een accountant. Goed om een beeld te krijgen van deze beroepsgroepen, nuttige tips ook. Zo leerden we wat er echt in een VoF contract moet staan, en wat er niet in moet. En dat we met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verantwoordelijkheid kunnen nemen voor onze dienstverlening: een voorwaarde om Shared Value te kunnen bieden!

Tot slot weten we nu dat we niet naar een accountant moeten gaan voor de boekhouding (dat kan gewoon in een excelletje, aldus de accountant). Maar wel één keer per jaar een afspraak maken om de jaaropgave te checken – je weet nooit of je niet ergens investerings-, starters- of kleine ondernemerskorting hebt laten liggen.

Back to overview