27 July 2016

Heartbeat en EcoChain partners

Maandag hebben wij van Heartbeat Strategy een training bijgewoond van EcoChain. EcoChain heeft een tool ontworpen waarmee je een Life Cycle Analysis kunt uitvoeren. We merken steeds vaker dat bedrijven een stap willen zetten naar het (verder) verduurzamen van hun productieketen, echter ze weten niet goed waar ze moeten beginnen. Met de LCA (Life Cycle Analyse) kan je de footprint van je bedrijf inzichtelijk maken. Dit is een perfecte eerste stap richting een verduurzaming van je bedrijvigheid. Met de LCA kan je de energie en resources managen tot op productniveau binnen uw bedrijf.

Van grondstof tot eindproduct, ieder product heeft een bepaalde footprint. Je footprint bestaat uit de totale emissies binnen je productieketen. Het mappen van de emissies binnen je keten heet Life Cycle Analyse. Je hoort steeds vaker dat overheden en consumenten meer waarde hechten aan een product met een lage footprint.

Het voordeel van de LCA van EcoChain is dat je gelijk van start kan binnen je eigen bedrijf. Maar je kan ook bedrijven binnen je productieketen uitnodigen om mee te doen. Hierdoor werken alle bedrijven binnen een keten met eenzelfde programma en kunnen makkelijk informatie delen. Daarnaast zie je dat veel bedrijven bezig zijn met het verlagen van kosten binnen hun eigen bedrijf. Hierdoor kan je effectief maar een verandering van een paar procent teweegbrengen op je footprint. Het kan veel meer opleveren om dat gezamenlijk te doen binnen de productieketen, waardoor je een gezamenlijk verandering van tientallen procenten kan teweegbrengen.

Met de LCA van EcoChain wordt er minder energie en materiaal verspilt; stijgt de drang naar innovatie en wordt je productie duurzamer. Het resultaat is dat je bedrijf zich meer kan onderscheiden ten opzichte van concurrenten. Heartbeat Strategy is momenteel implementation-partner van EcoChain en gezamenlijk willen wij bedrijven uitnodigen om de stap te zetten naar een gezonder en winstgevender bedrijf!

Wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op: info@heartbeatstrategy.nl

Back to overview