Nyenrode Business Universiteit

Vraag

Hoe kan het Nyenrode Center for Sustainability internationale MBA studenten overtuigen om te kiezen voor het keuzevak Sustainability, boven drie andere keuzevakken?

Antwoord

Door de connectie met de studenten aan te gaan en hen het perspectief te laten zien dat een carrière in sustainability te bieden heeft.

Samen met Michiel Brandt en André Nijhof van Nyenrode hebben we een interessant en uitdagend programma ontwikkeld voor de Sustainability Course. Het vak bestaat uit 42 contacturen en 100 zelfstudie uren. Onderwerpen zijn sustainability trends, drivers, innovation, stakeholders, reporting en leadership. Bezoeken aan de sustainability managers van Heineken en ING zijn onderdeel van het curriculum.

Daarna hebben we het vak onder de aandacht gebracht middels een overtuigende pitch (zie filmpje). Het resultaat was dat het vak de #1 keuze was van de studenten en wij het nu voor het tweede jaar op rij mede gedoceerd hebben. De evaluatie van de studenten is steeds boven de 4.0 op een schaal van 5.

????Reach out with passion and purpose, and the world will respond. Making a difference for the better every day is our passion.

Back to overview